آبرسانی

نحوه کارکرد پمپ آب

ما دراین مقاله از مجله ی دماپویا قصد داریم تا با ارائه ی اطلاعاتی به بررسی و آشنایی با اینکه پمپ آب چگونه کار می کند خواهیم پرداخت.در رابطه با این نوع از سیستم های آبرسانی ابتدا باید گفت این تجهیزات یعنی پمپ دستگاهی است که انرژی سیال را تقویت کرده و موجب انتقال آن از نقطه ای به نقطه ی دیگر می شود که با توجه به نوع کارکرد وعملکرد این سری از تجهیزات میتوانند کاربرد فراوانی درصنایع مختلف را داشته باشند درواقع پمپ ها انرژی مکانیکی را ازمنبع گرفته و به سیالی که از آن عبور می کند، انتقال می دهد. درنتیجه انرژی سیال مضاعف شده و با فشار بیشتری به سمت دهانه خارجی هدایت می شود ،همچنین ازاین تجهیزات به منظور انتقال و جابه جایی سیال به یک ارتفاع معین در سیستم لوله کشی یا هیدرولیک استفاده می شود تا بتوان سیالات را از یک نقطه به نقطه ای دیگر جابه جا نمود . لازم به ذکر است با توجه به کاربرد گسترده ای که این سیستم داراست درابعاد و وزن های متفاوت درجهت مصارف گوناگون تولید و عرضه می شود.درادامه ی مطالب این مقاله با ما درجهت آشنایی بیشتردر رابطه با اینکه پمپ آب چگونه کار می کند، همراه باشید .

نحوه کارکرد پمپ آب

اولین گام برای آشنایی و دستیابی به اطلاعات در خصوص اینکه عملکرد پمپ های آب به چه صورت است ، بررسی ساختار و مشخصه های فنی این سیستم میباشد. ابتدا باید گفت این سری از تجهییزات در زمینه های مختلف به منظور افزایش فشار سیال مورد استفاده بوده وبه همین دلیل اگر بخواهیم بدانیم پمپ آب چگونه کار می کند باید به دارا بودن جایگاه ویژه ی آن در حوزه مصرف اشاره نمود  در واقع باید گفت از پمپ درصنایع مختلف و حتی وسایل و ابزارهای متعددی استفاده می شود به طور مثال در پمپ بنزین، پمپ های استخراج نفت، پمپ آب خودرو، انواع مدل های پمپ آب همگی به منظور جابه جایی و پمپاژ سیالات طراحی و ساخته شده اند. پمپ آب یکی از رایج ترین و پرکاربردترین نوع پمپ های موجود است، که در مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی کاربرد عمده ای دارند که اصلی ترین نقش آن به منظور انتقال و جابه جایی سیالات و مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی در رابطه با اینکه پمپ آب چگونه کار می کند و با در نظرداشتن کاربردشان درسه دسته طبقه بندی می شوند که عبارتند از:
پمپ های نوع جنبشی (Dynamic Pump)
پمپ های نوع جابه جایی مثبت (Positive Displacement Pumps)
پمپ های مخصوص (Special Pumps)

پمپ آب چگونه کار می کند

گفتیم که با بررسی ساختار و مشخصه های فنی درهرسیستم بهترمیتوانیم با عملکرد آن آشنایی پیدا کنیم . در رابطه با این موضوع هم که پمپ آب چگونه کار می کند نیز باید گفت بهتراست ابتدا ساختار این نوع ازسیستم آبرسانی را مورد بررسی قرار دهیم . نکته ی حائز اهمیت درباره ی این سیستم ها که امروزه جایگاه ویژه ای را در حوزه ی مصرف به خود اختصاص داده اند مربوط به لزوم و میزان نقش مهمی است که آب در زندگی ما ایفا می کند به این صورت که برای انجام هرکاری به آن وابسته میباشیم وعلاوه براین ها گسترش شهرنشینی و افزایش میزان بی رویه ازمنابع شیرین منجربه بروز مشکلاتی از جمله مهمترین آن که کمبود و یا عدم دسترسی به یک مورد مهم در زندگی، یعنی آب است که این مورد ازجمله مشکلات رایجی است که اغلب دربیشترمناطق شهری با تراکم بالا با آن مواجه هستیم که انجام امور روزانه را دچار اخلال میکند . بنابراین درمورد اینکه پمپ آب چگونه کار می کند باید به نقش آن در زندگی اشاره نمود و با وجود این قبیل مشکلات در تامین یک نیاز اساسی زندگی یعنی آب بهترین و مناسب ترین راه استفاده ازاین نوع تجهیزات آبرسانی تحت عنوان پمپ آب است که به راحتی با قابلیت و کارایی هایی که دارد قادر به فراهم کردن آب مورد نیاز مصرفی در کوتاه ترین زمان ممکن است البته لازم به ذکر است با توجه به کارایی که این سیستم دارا میباشد میتواند درزمینه هایی از جمله : مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و با این تفاسیرمیتوان گفت این تجهیزات وسیله ای اند که با توجه به ویژگی هایشان میتوانند آسایش و رفاه در زندگی را برای افراد فراهم بنمایند .

در خصوص این موضوع که پمپ آب چگونه کار می کند با مورد بررسی قرار دادن اجزا و قطعات اصلی آن میتوان نسبت به عملکرد این سیستم ها آشنایی پیدا کرد .ازاصلی قطعات و اجزای بکار رفته درانواع مدل های پمپ آب باید به وجود قطعاتی چون : الکتروموتور، کوپل، هاوس برینگ، مکانیکال سیال، پره های پمپ، پروانه و تیغه اشاره نمود که پره ها یا پروانه در محور و سیستم آب بندی درون محفظه ی پمپ قرارمیگیرند . پمپ ها انرژی مکانیکی خود را از الکتروموتوردریافت نموده و با ورود سیال به داخل محفظه پمپ، پروانه شروع به چرخیدن می نماید که این چرخش پره ها انرژی جنبشی خود را به سیال درحال عبورداخل محظفه منتقل ودرنتیجه سیال درحال عبورانرژی بیشتری پیدا کرده که منجر می گردد با سرعت و فشار بیشتری پمپاژ می شود . بنابراین پمپ آب با استفاده از نیروی برق و تبدیل آن به نیروی محرکه سبب انتقال انرژی به سیال شده و درنتیجه با انرژی و فشار بیشتری به سمت دهانه خروجی پمپاژگردد. لازم به ذکر است که این تجهیزات علاوه مصارف خانگی، در زمینه ها صنعتی و کشاورزی نیزمورد استفاده قرارمی گیرند.

کارکرد اتوماتیک پمپ آب

کارکرد اتوماتیک پمپ آب

برای اطلاع از اینکه پمپ آب چگونه کار می کند به طور کامل به ویژگی ها و نحوه عملکرد این تجهیزات پرداخته ایم. اما درادامه ی مطالب به بررسی یک نوع دیگر از انواع پمپ تحت عنوان پمپ اتوماتیک می پردازیم .اگربخواهیم از نحوه ی عملکرد این سیستم بگوییم باید به دارابودن قابلیت های آن از جمله کنترل جریان آب پمپ و جلوگیری از قطع و وصل شدن جریان آب از درجه، پنج راهی، کلید اتوماتیک و منبع هوا که در آن تعبیه شده اشاره نمود اما امروزه این سیستم با داراشدن یکسری قابلیت ها میتوان در آن به جای به کارگیری این چهار قطعه ازکلید اتوماتیک دیجیتال یا ست کنترل جهت کنترل نوسانات و تنظیم شدت جریان آب هم استفاده نمود. دراین دست ازتجهیزات ست کنترل روی پمپ آب خانگی نصب می شود و نحوه عملکرد آن به این صورت است که به هنگام باز کردن شیرآب ، ست کنترل شروع به کار کرده و پمپ را روشن می نماید و تا زمانیکه شیر آب باز باشد هم پمپ نیز روشن می ماند و میتواند فشار آب را ثابت نگه دارد ودر هرزمانی که آب شهری قطع باشد و به پمپ آب نرسد به صورت اتوماتیک پمپ را از مدارخارج نموده و به این ترتیب باعث کاهش استهلاک و جلوگیری از سوختن پروانه و الکتروموتور پمپ آب می شود.

ازویژگی های دیگری که میتوان برای این نمونه از تجهیزات آبرسانی نام برد وجود کلید اتوماتیک پمپ آب و تاثیرآن روی اینکه پمپ آب چگونه کار می کند و یا نیاز به تنظیم و لوله کشی اضافی ندارد ، میباشد درواقع چگونگی کارکرد پمپ آب این است که با عدم  نیاز به تنظیم و لوله کشی اضافه از پرکاربرد ترین ها شناخته می شود .نکته ی مهم درهنگام نصب کلید اتوماتیک پمپ این است که باید فشار پمپ آب، یک بار از فشار ست کنترل بیشتر باشد به همین جهت باید به سایز و توان ست کنترل توجه نمود که با فشار ایجاد شده توسط پمپ تنظیم شود. برای مثال شما می توانید ست کنترل را روی 1.2 تا 1.5 بار تنظیم نمایید تا هنگامی که فشار آب ورودی کمتر ازاین میزان شد پمپ آب به طور اتوماتیک بعد از چند ثانیه خاموش شود البته لازم به ذکر است با نصب ست کنترل ،پمپ آب خودش به صورت اتوماتیک شروع به کار میکند.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
مازیار میر عماد
مازیار میر عماد
3 سال پیش

با سلام و خسته نباشد بابت مطلب خوبتون. چند نکته زیر را خدمتتون عرض میکنم. 1- در بخش دسته بندی پمپ ها موردی با نام پمپ های مخصوص دیده میشود که لازم است بابت آن توضیح داده شود. چراکه بنده در هیچ دسته بندی تخصصی حتی با این مورد برخورد نداشته ام. از طرفی پمپ های سانترفیوژ از قلم افتاده است. سانترفیوژها عمده ترین دسته مورد مصرف در تمامی صنایع هستند.   2- در قسمت اجزای پمپ ها نوشته شده است الکتروموتور. چه بسیاری از پمپ های آب که با انرژی موتورهای سوختی یا توربین های بادی کار میکنند. در حقیقت موتور(هر… بیشتر بخوانید <

اینها را هم ببینید
بسته
دکمه بازگشت به بالا
1
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx