سرمایشی

تفاوت کولر آبی سلولزی با پوشالی

در این مقاله به این مسئله خواهیم پرداخت که کولر آبی سلولزی چه فرقی با پوشالی دارد. یکی از پرکاربردترین و البته بومی ترین سیستم های سرمایشی کولرهای آبی هستند که توسط ایرانیان اختراع شده است. به همین دلیل می توان گفت که در دنیا به عنوان کولر ایرانی هم شناخته می شود. این مدل کولر در طی دهه های گذشته توسط سازنده های متعددی در مدل های مختلف تولید می شود و در مکان های گوناگون برای تامین هوای مطبوع به کار می روند. از انواع کولر آبی می توان به کولر پوشالی، سلولزی، پنجره ای و دریچه بالازن اشاره کرد که هر کدام موقعیت نصب و نحوه قرار گیری متفاوتی دارند.ند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت کولر آبی سلولزی با پوشالی بپردازیم و بعد از بررسی ساختار این دو مدل، راهنمایی های لازم را برای انتخاب و خرید کولر آبی برای شما مشتریان گرامی ارائه دهیم. این مدل کولرها در ظرفیت های هوادهی مختلفی تولید می شوند. شباهت های این دو سری از دستگاه های برودتی در نوع کانال کشی آنها می باشد. بدیهی است که برای خرید آن ها و تجربه انتخابی آگاهانه باید متراژ ساختمان و تعداد کانال ها را بررسی کرد. این ویژگی آن ها طبیعتا روی قیمت محصول نیز تاثیر بسزایی می گذارد. در ادامه به بررسی تفاوت های این دو پرداخته ایم، پس با ما همراه باشید.

همانطور که گفته شد این سری از سیستم های تهویه مطبوع و سرمازا به صورت گسترده به فروش می رسند و در مکان های مختلفی کاربرد دارند. در ابتدا سعی خواهیم داشت تا ویژگی های فنی و مشخصات اساسی هر مدل را بررسی کرده و سپس به موضوع تفاوت های کولر آبی سلولزی و پوشالی بپردازیم. همچنین ویژگی های آن ها از لحاظ مجهز بودن به فناوری های مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم. از دیگر موارد مهم در رابطه با این موضوع مزایا و معایب هر مدل می باشد.

با توجه به تقاضایی که برای انواع کولر آبی وجود دارد، گفتنی است که این سیستم برودتی توسط سازنده های داخلی و خارجی زیادی در زمینه طراحی مدل های مختلف آن با یکدیگر رقابت دارند و سالانه میلیون ها دستگاه را تولید کرده تا تقاضا را پوشش دهند. به عنوان یک نمونه کولر آبی آبسال یکی از نمونه های موفقی می باشد که در ظرفیت های متنوع هوادهی طراحی می شوند و مجهز به تکنولوژِی های مدرن تولید می شوند. نکته ی حائز اهمیت دیگر در خصوص این تجهیزات سرمایشی بررسی این سوال است که کولر آبی سلولزی چیست و چه تفاوتی با کولر آبی پوشالی دارد. در واقع این سوال از دغدغه های افراد حین انتخاب هنگام این محصولات به شمار می رود. به همین خاطر با ما همراه باشید تا این تفاوت ها را بررسی کنیم.

کولر آبی پوشالی

کولر آبی پوشالی

به طور کلی کولرهای آبی با فرایند تبخیر کار می کنند سرمایش را تامین می کنند. ساختار آنها به این صوت است که ابتدا آب توسط لوله های ناودان روی پوشال ها (یا پد های سلولزی) می ریزد و پد پوشالی آن را جذب می کند تا مرطوب شود. در کولرهایی که مجهز به پد پوشالی اند، پوشال ها با جذب آب و تبخیر آن، هوای گرم محیط را خنک می کنند. به این صورت که این هوای خنک توسط کارکرد الکتروموتور و فن سیستم از طریق کانال کشی ها به داخل ساختمان منتقل می شود. مسلما هر چه میزان جذب آب توسط پوشال بیشتر باشد، فرایند هوادهی بهتر بهبود خواهد داشت و حجم هوای خنک بیشتری به محیط مورد نظر می رسد. البته کیفیت دیگر قطعات به کار رفته در دستگاه نیز روی بازدهی آن تاثیر مستقیم دارند.

جنس پوشال، کیفیت و قدرت الکتروموتور، کیفیت رنگ بدنه و قطعات دیگری مانند پمپ از فاکتورهای مهمی هستند که روی راندمان و عملکرد کولر آبی پوشالی تاثیر دارند. ناگفته نماند که شرکت های سازنده موفق و صاحب نام فعال در ساخت این سیستم عموما از رنگ های الکترواستاتیک در کف و بدنه دستگاه استفاده می کنند که این امر مقاومت فلز را در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی افزایش می دهد. همچنین سازنده ها جنس بدنه آن را از ورق گالوانیزه ضخیم می سازند تا مقاومت بالایی در برابر ضربه و پوسیدگی داشته باشد. در نتیجه لازم است که در هنگام انتخاب و خرید کولر آبی پوشالی نیز به نکات مهم توجه داشته باشید و توصیه تیم دماپویا این است که برندهای معتبر فعال در این عرصه را انتخاب نمایید.

در رابطه با بررسی تفاوت کولر آبی سلولزی با پوشالی مسئله ی بافت پدهای پوشالی حائز اهمیت می باشد. گفتنی است که به طورعمده این پوشال ها را از چوب درخت صنوبر، سپیدار و یا درختان تیره بید می سازند. برای ساخت آن چوب مدنظر با استفاده از رنده های مخصوصی به صورت رشته ای برش زده می شود و سپس درهم تنیده می شوند. از ویژگی های مهم آن این است که رشته های پوشال معمولا در ابعاد مشخص یعنی ضخامت 1 الی 4 میلیمتر و عرض 1 الی 2 میلیمتر خرد شده و بافت چوب از درصد تراکم بالایی برخوردار است که این امر جذب آب و توانایی آن را به میزان زیادی افزایش می دهد. در نهایت می توان نتیجه گرفت که این ویژگی ها آن را به گزینه ای عالی به منظور استفاده در واسط های تبخیری تبدیل می کند.

مزایا و معایب کولر آبی پوشالی

برای بیان تفاوت های اساسی کولر آبی سلولزی با پوشالی لازم است که مزایا و معایب این مدل واسط تبخیری را هم مورد بررسی قرار دهیم. در این خصوص باید گفته شود که با استفاده از پوشال های چوبی قدرت آنها در جذب آب بسیار بالا می باشد که در نهایت عملکرد آن هوایی مطبوع و خنک را وارد محیط کرده تا آسایش و رفاه ساکنان فراهم شود.

مزایا و معایب کولر آبی پوشالی

دسترسی آسان و قیمت مناسب پوشال از مهم ترین مزایای کولر آبی پوشالی به شمار می رود که کمک می کند تا افراد بتوانند به سادگی آن را فراهم کنند. البته که در کنار این مزایا، معایبی هم وجود دارد اما به طور کلی با توجه به قابلیت های این سیستم های برودتی، همواره از مدل پوشالی استقبال شده و افراد برای مکان های گوناگون خود با کاربری های مسکونی، تجاری و اداری از آن استفاده می نمایند تا محیط خود را به درجه مطلوب برسانند. اما به عنوان یک موضوع مهم دیگر در رابطه با معایب آن می توان گفت که جدا شدن و پخش شدن ذرات ریز از بافت پوشالی کولر می تواند دردسرساز شود.

بافت پوشال بعد از گذشت مدت زمانی تراکم خود را به تدریج از دست می دهد. همچنین این احتمال هم وجود دارد که چوب قسمت های آن ریزش کند و در میان بافت پوشال، فضاهای خالی ایجاد شود که این امر بازدهی کولر در هوادهی را کاهش می دهد. به همین دلیل جدا توصیه می شود که هر سال پیش از راه اندازی آن نسبت به تعویض پوشال کولر آبی اقدام شود. البته که ممکن است قبل از تعویض سالیانه نیز پوشال در حین کارکرد بافت یکدست خود را از دست بدهد که این اتفاق نه تنها راندمان عملکرد دستگاه را کاهش می دهد، بلکه موجب اتلاف انرژی نیز خواهد شد. از سویی دیگر مرطوب بودن دائمی سطح پوشال ها محل مناسبی را برای تجمع و رشد انواع باکتری در داخل کولر ایجاد می کند که این نکته باید مورد توجه قرار گیرد. گفتنی است که این باکتری و ویروس ها به مرور با جریان هوا می توانند به راحتی وارد محیط شوند و با پخش شدن در آن می توانند باعث ایجاد بیماری های مختلف تنفسی گردند.

کولر آبی سلولزی

کولر آبی سلولزی

یکی از تفاوت ها کلیدی کولر آبی پوشالی و سلولزی در نوع پدهایی است که در این سری از تجهیزات سرمایشی به کار می روند. در سال های اخیر برندهای سازنده این سیستم ها ترجیح می دهند تا از پدهای سلولزی در واسط های تبخیری کولر آبی استفاده کنند. جنس پدهای سلولزی ساخته شده از ترکیب فیبر و کاغذ به صورت مشبک می باشد. این پدها مزایای قابل توجهی دارند که باید به آن ها اشاره شود؛ اولا این پدها دوام بالاتری دارند که نسبت به نوع پوشالی آن ها را برتر می کند. ثانیا مدل های مجهز به پد سلولزی از بازدهی بیشتری نسبت به نوع معمولی برخورداراند. شرکت هایی که در عرصه طراحی و ساخت این محصول فعالیت دارند اغلب از پدهای سلولزی مرغوب با کیفیت بالا در ساخت این تجهیزات استفاده می کنند.

مزایا و معایب کولر آبی سلولزی

از جمله مزایای مهم کولرهایی که مجهز به واسط تبخیری از نوع سلولزی هستند، این است که ساختار پد های آن منسجم می باشد. همچنین لازم به ذکر است که ساختار این پد ها به نوعی طراحی می شود که تراکم زیادی داشته و مانع از عبور گرد و غبار و آلودگی به محیط خواهد شد. بنابراین هوای خروجی کولرهای سلولزی از این مزیت برخوردار اند که عاری از هرگونه آلایندگی می باشند. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که سلامت افراد تضمین خواهد شد و خطر بیماری های تنفسی و آلرژی نیز از بین می رود. همین نکته را می توان به عنوان یک تفاوت کولر آبی سلولزی با پوشالی به شمار آورد. یکی از توصیه های اساسی این است که ترجیحا در کلان شهرها که میزان آلودگی هوا زیاد است، از کولر آبی سلولزی به منظور تامین هوای مطبوع در فصل تابستان بهره بگیرید.

شایان ذکر است که در مکان هایی که کولر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند، با توجه به جریان هوای بسیار بالا در حدود 13000 تا 40000 قدرت باد جهت تخریب پوشال زیاد می باشد و نتیجتا عمر پوشال به میزان قابل توجهی افت می کند. بنابراین بکارگیری پد سلولزی در کولر صنعتی به عنوان واسط تبخیری گزینه بسیار مناسبی به نظر می رسد. از سوی دیگر آنچه می توان به عنوان معایب مدل سلولزی دانست، قیمت بالای پد های سلولزی می باشد که می توان توجه داشت که این اختلاف قیمت با توجه به کیفیت و طول عمر بالاتری که در مقایسه با پوشال ها دارند، از نظر اقتصادی کاملاً توجیه پذیر می باشد.

مزایا و معایب کولر آبی سلولزی
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx