گرمایشی

کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره‌ای

کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای. سیستم های گرمایشی از ملزومات و نیازهای اساسی تمامی سازه های ساختمانی به شمار می آیند. با فرا رسیدن فصل زمستان و سرد شدن هوا با استفاده از وسایل گرمازا می توان دمای فضای داخلی را گرم و با ایجاد هوایی مطبوع سرمای زمستان را تحمل نمود. با توجه به اهمیت استفاده از این سیستم ها در زمینه های مختلف، تجهیزات و وسایل گرمازا متعددی طراحی و ساخته شده که هریک با توجه به نوع عملکردی که دارند متناسب با نیاز مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از روش های متداول برای تامین گرمای محیط بهره مندی از سیستم گرمایش مرکزی و رادیاتورها می باشد. این سری از سیستم های گرمایشی از دیرباز به ابتدایی ترین شکل مورد استفاده قرار گرفته اند. و به دلیل برخورداری از مزایای بی شمار تا به امروز نیز به منظور تامین گرمایش محیط بکار گرفته می شوند.

کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره‌ای

با توجه به کاربرد گسترده ی رادیاتور های گرمایشی و قابلیت استفاده در سازه های ساختمانی، کارخانه ها و تولید کننده های رادیاتور، از آلیاژهای مختلف در ساخت این تجهیزات بهره می برند، و آنها را در جنس ها و مدل های مختلفی تولید و روانه بازار می شوند، که همین امر موجب شده هریک از مدل های موجود مزایا و معایب مختص به خود را دارا باشند. دو مدل رادیاتور پنلی و پره ای به دلیل نوع ساختار و میزان حرارت دهی آنها، بیشترین کارایی را نسبت به سایر مدل های رادیاتور دارند. در خصوص این دو رادیاتور می توان گفت که نوع آلیاژ بکار رفته در بدنه رادیاتورها، با یکدیگر متفاوت بوده که همین امر تاثیر بسزایی در دیگر ویژگی ها اعم از میزان گرمادهی، طول مدت ماندگاری، شکل ظاهری، قیمت، هزینه نگهداری دارد. بنابراین شاید برای شما هم سوال پیش آید که کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای. با دماپویا برای مقایسه این دو مدل رادیاتور همراه باشید.

رادیاتور پنلی یا پره ای

برای پاسخ به اینکه کدام یک بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای بهتر است در ابتدا نگاهی به نحوه عملکرد و ساختار رادیاتور ها داشته باشیم. تمامی مدل های رادیاتور صرفنظر از جنس و نوع آلیاژ بکار رفته در بدنه ی آنها به طور معمول با استفاده از حرارت آبگرم، گرمای مورد نیاز محیط را تامین می کنند. نحوه عملکرد رادیاتور ها به این صورت است که با اتصال به سیستم گرمایش مرکزی از قبیل پکیج و یا موتورخانه آبگرم مورد نیاز مدار را تامین و با انتقال حرارت به بدنه ی رادیاتور و سپس از طریق تابش و جابه جایی هوای گرم را به محیط اطراف منتقل می کنند. سپس آبگرم موجود در مدار با انتقال حرارت به دمای اتاق سرد شده و از طریق لوله ی برگشت شوفاژ به منبع گرمایشی باز میگردد، همین چرخه به طور دائم در حال چرخش از و دمای اتاق گرم و مطلوب باقی می ماند. در واقع رادیاتور ها یک مبدل حرارتی به شمار می آیند. علاوه بر مدل های پنلی و پره ای، این سری از تجهیزات گرمایشی در مدل های شیشه ای، قرنیزی، حوله خشک کن، دکوراتیو طراحی و عرضه می شوند.

با توجه به کاربرد گسترده ای که رادیاتور های مختلف دارند، با توجه به نیاز بازار شرکت های بسیاری در خصوص طراحی و ساخت این تجهیزات در حال فعالیت هستند، که هریک این محصولات را با سطح کیفیت متنوعی تولید و روانه بازار رقابت می کنند. از برندهای معتبر موجود در بازار که بواسطه ی بهره مندی از آلیاژ مرغوب و درجه یک در ساخت رادیاتورها، همچنین بکارگیری شیوه های نوین جهت تولید می توان به رادیاتور تاش اشاره داشت. در ادامه به منظور مقایسه این دو مدل رادیاتور و ویژگی های هریک به طور کامل به معرفی رادیاتور پنلی و پره ای پرداخته ایم. که با اطلاع از نحوه ساختار و عملکرد آنها میتوان به نتیجه ای مطلوب در خصوص کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای خواهید دست یافت.

رادیاتور پنلی-فولادی

به منظور مقایسه این دو مدل رادیاتور و پاسخ به اینکه کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای در ابتدا نگاهی به ساختار و ویژگی های رادیاتور پنلی خواهیم داشت. جنس آلیاژ بکار رفته در رادیاتورهای پنلی از فولاد تهیه شده و از ساختاری یک تکه به صورت پنل تهیه شده اند. به طور عمده از شرکت های تولید کننده از وروق فولاد با ضخامت مناسب در ساخت بدنه ی رادیاتورها بهره می برند که همین امر موجب شده در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بالاتری داشته باشند. همچنین ماهیت فولاد به نوعی است که بیشترین میزان حرارت را به محیط ساطع می کند. بنابراین میتوان گفت رادیاتورهای پنلی از قدرت گرمادهی بالاتری نسبت به سایر مدل های رادیاتور دارند، که همین امر موجب شده در مناطق کوهستانی و سردسیر رادیاتورهای پنلی بیشترین کارایی مطلوب را داشته باشند. بدنه ی این رادیاتورها به صورت یکنواخت ساخته می شود بنابراین میتوان گفت همین امر تاثیر بسزایی در نظافت و تمیز نگهداشتن بدنه ی رادیاتور پنلی دارد. میزان گرمادهی در رادیاتور پنلی به این صورت است که هرمتر رادیاتور فولادی حدود 2000 کیلوکالری در ساعت گرما ایجاد می کند. با توجه به میزان حرارت دهی مطلوب در رادیاتورها، میتوان گفت مصرف انرژی نیز در آنها به مراتب کمتر از مدل پره ای است. از دیگر ویژگی های رادیاتور پنلی میتوان گفت که به دلیل استحکام فولاد در برابر ضربه و آسیب دیدگی از طول عمر و دوام بیشتری برخوردار می باشند. یکی از معایب این مدل رادیاتور وزن سنگین آنهاست که در ساختمان هایی با دیواری های پیش ساخته لازم است به صورت زمینی نصب و اجرا شوند.

رادیاتور پره ای-آلومینیومی

به منظور مقایسه این دومدل رادیاتور و پاسخ به اینکه کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پره ای به ساختار و عملکرد رادیاتور پنلی اشاره ای کوتاه داشتیم. در ادامه به ویژگی های رادیاتور پره ای پرداخته ایم. رادیاتور پره ای همانطور که از نامش پیداست از کنار هم قرار گرفتن پره های آلومینیومی تهیه شده که همین امر این قابلیت را فراهم می کند که در صورت نیاز به تعداد پره ها اضافه نمود. و یا در صورت خرابی و آسیب دیدگی پره ها میتوان در محل نسبت به تعویض آن اقدام نمود. رادیاتور آلومینیومی وزن کمتری نسبت به مدل پنلی دارد بنابراین می توان بدون محدودیت در فضاهای مختلف نصب و اجرا نمود. میزان حرارت دهی هر پره در رادیاتور پره ای 125 کیلوکاری در ساعت است.

رادیاتور پره ای-آلومینیومی

به طور معمول رادیاتورهای آلومینیومی به دلیل نوع آلیاژ بکار رفته در ساخت بدنه با قیمت بیشتری نسبت به مدل های پنلی در بازار به فروش می رسند. به دلیل  سازگاری و واکنش آلومینیوم و مس پکیج و ایجاد گاز هیدروژن در صورت استفاده از پکیج به عنوان منبع گرمایشی، رادیاتورهای پره ای طی مدت استفاده نیاز به هواگیری دارند. به طور معمول در مناطق جغرافیایی با آب و هوای متعدل که زمستان هایی خیلی سرد را تجربه نمی کنند، استفاده از رادیاتورهای پره ای گزینه ی ایده آلی به شمار می آید.

شما بازدیدکنندگان عزیز می توانید با مراجعه به صفحه دانشنامه تاسیسات سایر مقالات درباره سیستم های تهویه مطبوع را مشاهده و بررسی نمایید .

5 1 vote
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx