گرمایشی

گرمایش از کف الکتریکی چیست

گرمایش از کف الکتریکی یک نوع از گرمایش است که از کابل های حرارتی استفاده می کند. کابل های حرارتی شامل خاصیت گرمایی بوده و بعد از عبور الکتریسیته گرم می شوند. به طور کلی سیستم ها و تجهیزات حرارتی از مهمترین اجزا در تأسیسات ساختمان به شمار می روند، چرا که با ایجاد هوایی گرم و مطبوع، سرمای فصل سرد زمستان را قابل تحمل می کنند. با توجه به اهمیت این موضوع و نیاز اساسی به وسایل گرمازا، تجهیزات متعددی طراحی و ساخته شده که هریک عملکرد مختص به خود را دارند. یکی از روش های نوین که در کشورهای پیشرفته بیشترین کاربرد را دارد، سیستم گرمایش از کف الکتریکی است.

شاید برای شما هم سوال پیش آمده که گرمایش از کف الکتریکی چیست. یکی از شیوه های نوین ایجاد گرمایش اجرا، گرمایش از کف در ساختمان ها است. با قرار گرفتن تجهیزات گرمایشی در کف، هوایی یکنواخت و مطبوع در فضای اتاق توزیع می شود. همچنین به دلیل راندمان بالا و کاهش مصرف انرژی به شیوه ای نوین برای تأمین گرما در کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است. در سال های اخیر در کشورمان نیز سیستم گرمایش از کف رواج یافته و در ساختمان های لوکس و مدرن اجرا می گردد. روش اجرای این سیستم به این شکل است که مبدل های حرارتی در کف ساختمان تعبیه شده و با اتصال به منبع تغذیه گرمایش لازم را تأمین و با انتقال به سطح، دمای اتاق را گرم می کنند. مبدل حرارتی به دو روش انجام می پذیرد. ابتدا با اجرای سیستم لوله کشی در کف ساختمان و اتصال به موتورخانه، پکیج و جریان آبگرم صورت می گیرد. در روش دوم با استفاده از کابل های حرارتی گرمای مورد نیاز محیط را تأمین می کند.

برای معرفی گرمایش از کف الکتریکی، بهتر است در ابتدا نگاهی به نحوه اجرا و عملکرد این سیستم ها داشته باشیم. با توجه به مصرف بی رویه انرژی و عواقب جبران ناپذیر استفاده از سوخت های فسیلی، اکنون در بسیاری از کشورها به دنبال روش هایی مدرن و هوشمند برای ایجاد حرارت و گرما هستند که کمترین آسیب و ضرر برای محیط زیست داشته و در عین حال از کارایی بالایی برخوردار باشند. گرمایش از کف برقی همانطور که از نامش پیداست با مصرف انرژی الکتریکی، حرارت مورد نیاز برای گرمایش محیط را تأمین می کند. این روش در ساختمان هایی با متراژ بالا که سایر سیستم های گرمایشی مشابه توانایی گرم کردن کل فضا را ندارند، می توان از این روش برای توزیع هوایی گرم در کف ساختمان بهره مند شد.

در مناطقی که دسترسی به سایر سوخت فسیلی از قبیل گاز شهری وجود ندارد، اجرای سیستم گرمایش از کف الکتریکی شیوه ای کارآمد به شمار می رود. روش اجرا و نصب این سری از تجهیزات گرمایشی به این شکل است که قبل از نصب آخرین لایه کفپوش ساختمان توسط افراد مجرب و ماهر در این زمینه، کابل های برق به صورت مارپیچ سراسر کف ساختمان را می پوشانند و با اتصال به پریز برق و منبع تغذیه و جریان شار الکتریکی، کابل ها گرم شده و گرمای لازم را به سطح انتقال می دهند و به این ترتیب هوایی گرم و مطلوبی برای محیط به ارمغان می آورد. انواع گرمایش از کف برقی و نحوه قرار گرفتن آن به چند روش قابل اجرا است که در ادامه به انواع آن اشاره خواهیم داشت:

انواع سیستم های گرمایش از کف برقی

یکی از روش های هوشمند و نوین برای ایجاد گرما در فضاهای داخلی و یا خارجی ساختمان، نصب و اجرای سیستم گرمایش از کف الکتریکی است. با توجه به بازدهی بسیار بالا و گرمایش سریع جریان الکتریکی، می توان گفت در مدت زمان کوتاهی هوایی گرم و مطلوب به محیط هدیه می بخشد. باید در نظر داشت که روش اجرای سیستم های گرمایش از کف برقی به شیوه های مختلفی قابل اجرا است، اما باید در نظر داشت که مکانیسم و عملکرد همگی آنها مشابه یکدیگر بوده و تفاوت مهم و اصلی آنها در نحوه اجرا و چگونگی نصب کابل های برق در کف ساختمان خواهد بود. در ادامه به انواع روش های متداول اجرای این سیستم ها اشاره خواهیم داشت. به طور معمول این سیستم ها به سه دسته گرمایش از کف زیر کفپوش، سیستم گرمایش از کف برقی دال بتنی و سیستم گرمایش از کف الکتریکی شمشه تقسیم بندی می شوند.

سیستم گرمایش از کف الکتریکی زیر کفپوش

یکی از متداول ترین روش های سیستم گرمایش از کف الکتریکی نصب تعبیه زیر کفپوش ساختمان است. همانطور که از نامش پیداست زیر آخرین لایه کفپوش قرار می گیرد، بسته به نوع کفپوش ساختمان که می تواند از انواع پارکت، لمینت، چوب، کفپوش هایی نظیر فرش و یا موکت تجهیزات، مبدل های حرارتی نصب و اجرا و روی آنها با کفپوش ها پوشانده می شود. گرمای حاصل از کابل های حرارتی به سطح انتقال می یابد. این روش نیز خود به دو صورت قابل اجرا است و متناسب با نوع کفپوش می توان یکی از آنها را اجرا کرد.

سیستم گرمایش از کف فویلی: در این روش برای محافظت از کابل های برقی و مدارهای حرارتی از پوشش فویل مناسب استفاده می شود.
سیستم گرمایش از کف اکو فیلم: یکی دیگر از روش های سیستم گرمایش از کف برقی تعبیه شده زیر کفپوش روش اکوفیلم است. در این حالت مدار و کابال ها در پوششی از جنس اکو فیلم کربنی قرار می گیرد. این پوشش به دلیل نوع جنس آن، خاصیت رسانایی حرارتی بالایی دارد.

سیستم گرمایش از کف الکتریکی دال بتنی

یکی دیگر از روش های نصب و اجرا سیستم گرمایش از کف برقی، استفاده از دال های بتنی است. در این روش مدارهای حرارتی و کابل ها را درون قالب های بتنی با قطر کم (حدود 5 سانتی متر) پوشانده می شود. دال های بتنی در کف زمین تعبیه شده و روی آن را با استفاده از پوشش مناسب از قبیل سنگ، فرش، لیمنت، چوب، پارکت و یا هر جنس دیگری روی قالب های بتنی قرار گرفته و به دلیل رسانای مطلوب بتن انتقال حرارت به خوبی انجام می پذیرد.

سیستم گرمایش از کف الکتریکی شمشه

روش شمشه در حقیقت کامل کننده روش دال بتنی به شمار می رود. بعد از نصب و اجرای دال های بتنی روی آنها را یک لایه که به آن شمشه گویند به منظور مسطح و هموار کردن سطح اجرا می شود. با گرم شدن کابل های حرارتی و انتقال گرما به سطح بتنی و شمشه گرمای ایجاد شده به کفپوش نهایی انتقال می یابد و به این ترتیب هوای گرم مورد نیاز از طریق کف ساختمان تامین می گردد. از ویژگی های این روش می توان گفت که به طور مستقیم زیر موکت و یا فرش قرار داد و یا اینکه به دلیل قابلیت جمع کردن به مکان دیگری انتقال داد و یا در روزهای گرم سال آن را جمع آوری نمود.

راه حل کاهش مصرف انرژی

سیستم گرمایش از کف الکتریکی با استفاده از مصرف برق، گرما و حرارت مورد نیاز را برای تأمین گرمایش محیط فراهم می کند. استفاده از این سیستم گرمایش در کشور ما به دلیل بالا بودن هزینه های برق، می توان گفت روشی بهینه و مقرون به صرفه نخواهد بود، اما به هر دلیل ممکن است مجبور به اجرای این روش در محیط ساختمانی خود بوده و به دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی در این سیستم باشید. برای ارائه راهکارهایی هوشمندانه برای به حداقل رساندن مصرف انرژی در این سری از سیستم های نوین گرمایشی با دماپویا همراه باشید. یکی از روش های کاهش مصرف انرژی در سیستم گرمایش از کف برقی، می توان به نصب سنسورهای حرارتی با دقت بالا و ترموستات محیطی اشاره کرد. در این روش با گرم شدن دمای اتاق و رسیدن به دمای مورد نیاز و دلخواه کاربر، سنسورها وارد عمل شده و دمای اتاق را بعد از رسیدن به دمای مورد نظر در حد تعادل نگه داشته و از اتلاف انرژی ممانعت به عمل می آورد.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
اینها را هم ببینید
بسته
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx