مقالات درباره سیستم های گرمایشی

یونیت هیتر چیست

یونیت هیتر یکی از تجهیزات گرمایشی محسوب می شود که گرمایش محیط های بزرگ صنعتی، کارخانه های تولیدی و سالن های ورزشی را فراهم می کند. این سیستم گرمایشی از لوله های پره داری تشکیل شده و به صورت مارپیچ در یک جعبه فلزی در چند ردیف قرار گرفته و در پشت لوله های کویل یک فن جاسازی شده است. سیستم ها و تجهیزات متعددی به منظور تامین گرمایش و سرمایش طراحی و ساخته شده اند که هریک ویژگی ها و عملکرد مختص به خود را دارا هستند. همین طور می توان گفت که این تجهیزات از ملزومات اساسی و مهم در تأسیسات ساختمان به شمار می روند.

یونیت هیتر چیست

با استفاده از وسایل حرارتی و یا برودتی، می توان با تأمین هوایی مطلوب در سازه های ساختمانی رفاه و آسایش ساکنین را فراهم نمود. با توجه به ضرورت و اهیمت استفاده از این سیستم ها در تمامی ساختمان های سرپوشیده اعم از کارخانه ها، سوله ها، انبارها، کارگاه های تولیدی، گلخانه ها، تجهیزات متفاوتی طراحی و ساخته شده اند که هر کدام با توجه به عملکرد مختص به خود در مکان و موقعیت مناسبی قابل اجرا هستند. با پیشرفت تکنولوژی و تولید تجهیزاتی مدرن و امروزی سیستم های گرمایشی و سرمایشی نیز دستخوش تغییرات شدند و به شیوه ای نوین طراحی و ساخته می شوند. از این تجهیزات می توان به یونیت هیتر اشاره داشت که در ادامه به ویژگی ها و ساختار یونیت هیتر و کاربرد آن می پردازیم:

ساختار یونیت هیتر (Unit Heater) به این صورت است درون محفظه یک ردیف کویل تعبیه شده که درون لوله های سیال عبور می کند. پروانه یا فن موجود در محفظه نیز با چرخش و دمیدن، هوای گرم ایجاد شده درون لوله های کویل را به سمت دریچه خروجی هدایت می کند. لوله های کویل از نوع پره دار است که سطح تماس با سیال را افزایش می دهد و به این ترتیب هوای گرم بیشتری به محیط منتقل خواهد شد. پروانه و یا فن با توجه به ظرفیت دستگاه از نوع ملخی و یا سانتریفیوژ استفاده می گردد. کویل و لوله ها نیز بسته به طراحی و ساختار محفظه به اشکال مختلف از قبیل دایره ای یا گرد، مکعبی یا صاف طراحی و ساخته می شوند.

به طور معمول یونیت هیتر با قابلیت گرمایشی برای ایجاد هوای گرم و تثبیت دما در محیط مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه ایجاد گرما توسط یونیت هیتر به این صورت است که آبگرم و یا بخار با حرارت بالا از طریق منابع گرمایشی از قبیل پکیج، موتورخانه، بویلر تأمین و با عبور از لوله های رفت به کویل های تعبیه شده درون دستگاه منتقل می شود. زمانی که پروانه و یا فن شروع به چرخیدن کند با دمیدن روی کویل ها هوای گرم ایجاد شده را به دریچه های خروجی منتقل می کند. کارخانه های تولید کننده یونیت هیتر این سیستم ها را با قابلیت سرمایشی ارائه می کنند تا آب سرد مورد نیاز مدار نیز از طریق چیلر و یا مینی چیلر تأمین گردد. با استفاده از این محصولات، می توان هوای گرم و یا سرد مورد نیاز را فراهم کرد.

کاربرد یونیت هیتر

کاربرد یونیت هیتر

یونیت هیتر با قابلیت عملکرد سرمایشی و گرمایشی طراحی و ارائه می شود. نحوه ساختار این سیستم ها به این صورت است که قابلیت تأمین حجم وسیعی از هوا را دارند، بنابراین مصرف عمده این محصولات می تواند در مصارف صنعتی و تجاری باشد. با توجه به نوع و ساختاری که دارند، می توان در گلخانه ها، سالن های پرورش قارچ یا طیور، سالن های ورزشی، فروشگاه های بزرگ و دیگر اماکن عمومی با متراژ بالا به منظور تأمین هوای گرم و یا سرد از این تجهیزات بهره مند شد. با توجه به کاربرد گسترده این تجهیزات، در مدل های مختلف طراحی و ساخته می شوند که اساس کار همگی به طور کامل مشابه بوده و از طریق آب گرم و یا بخار گرمای مورد نیاز را تأمین می کنند و تفاوت آنها در ساختار و ظرفیت هوادهی است.

یونیت هیتر در مدل های صنعتی، گرمخانه ای مناسب دمای بالای 60 درجه سانتی گراد و با توجه به موقعیت نصب نیز در سه مدل زمینی، دیواری و سقفی تقسیم بندی می شوند. برای خرید این سیستم ها لازم است با توجه به موقعیت و شرایط محل نصب، همچنین منبع تأمین کننده سیال یکی از مدل های موجود را انتخاب نمایید. وب سایت دماپویا ارائه دهنده تمام سیستم های گرمایشی از قبیل هیتر، پکیج، رادیاتور، آبگرمکن است که برندهای مطرح و معتبر بازار را با بهترین قیمت و امکان ارسال به سراسر کشور عرضه می نماید.

معایب استفاده از یونیت هیتر

به طور معمول یونیت هیتر در فضاهایی با متراژ های بالا از قبیل سوله ها، انبارها، کارخانه ها و دیگر مکان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شما هم قصد خرید یونیت هیتر برای فضا و محیط خود دارید، باید در نظر داشت که این سیستم ها علاوه بر داشتن مزایای متعدد، دارای معایبی نیز هستند که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم داشت.

یونیت هیتر به نوعی طراحی و ساخته شده که دریچه خروجی آن قابلیت نصب و استفاده از فیلتر را ندارد. در محیط هایی که میزان آلودگی و مواد آلاینده در محیط زیاد باشد، صرفا استفاده از این سیستم ها به منظور تأمین گرمایش و سرمایش توصیه می شود و برای فیلتراسیون نیاز به دستگاه تصفیه هوا دارد. از دیگر معایب این سیستم ها، می توان گفت که قابلیت تنظیم رطوبت فضای داخلی را ندارد. برای تنظیم و کنترل میزان رطوبت تنها نمی توان از یونیت هیتر استفاده نمود. در چنین شرایطی و به منظور تنظیم دقیق رطوبت از سایر سیستم های مشابه می توان به کار برد.

معایب استفاده از یونیت هیتر

مزایای استفاده از یونیت هیتر

استفاده از سیستم های گرمایشی و سرمایشی در تأسیسات ساختمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افرادی که قصد خرید این تجهیزات را دارند، می توانند سیستمی با بالاترین بازدهی و کمترین مصرف انرژی انتخاب نمایند. این سری از سیستم های گرمایشی همانند سایر تجهیزات از مزایا و معایب متعددی برخوردار هستند که در ادامه به این موارد اشاره می کنیم:

  • عدم اشغال فضا
  • عدم نیاز به کانال کشی
  • نصب و راه اندازی آسان
  • گرمایش سریع و مطلوب
  • حرارت متمرکز و یکنواخت
  • قابلیت نصب به صورت افقی و عمودی
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx