مقالات درباره سیستم های سرمایشی

بهترین سیستم های سرمایشی ساختمان

در این مقاله از مجله دماپویا قصد داریم به بررسی و معرفی 5 مورد از بهترین سیستم های سرمایشی ساختمان و نحوه ی عملکرد هریک از آنها بپردازیم. این محصولات در هر ساختمان با توجه به ساختار و کارکردی که دارند، کاربری خاص خود را خواهند داشت. آن ها با کاربری های متفاوت از جمله ساختمان های تجاری، مسکونی، مکان های عمومی، اداره ها و سازه های صنعتی، عرضه می شوند. برای آشنایی بیشتر با مدل های مختلف این دستگاه ها می توانید دیگر مطالب مهم در این زمینه یعنی تاریخچه سیستم های سرمایشی و انواع آن را هم مطالعه بفرمایید.

به طور کلی هدف استفاده از سیستم های تهویه مطبوع به منظور تامین هوای تازه و خنک می باشد که انتخاب آن ها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر صورت می گیرد. در مناطق گرمسیری، بهره مندی از برترین دستگاه ها آسایش ساکنین را تامین خواهد کرد و در تابستان های گرم و طاقت فرسا، هوایی خنک مطابق دلخواه کاربران را به خانه ها هدیه می بخشد. با توجه به این امر و ضرورت استفاده از سیستم های سرمایشی مدرن و پیشرفته، برندهای مختلفی در این عرصه با یکدیگر در رقابت اند و سالانه دستگاه های زیادی با کیفیت بالاتر را طراحی و به بازار عرضه می کنند. آن ها در تلاش اند تا محصولی با کاربری متنوع و موقعیت های نصب متفاوتی را طراحی نمایند. لازم به ذکر است که گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه شده به همراه این محصولات حائز اهمیت است.

video
play-rounded-outline

چنانچه شما نیز تصمیم به خرید بهترین سیستم سرمایشی را گرفته اید، در بازار گزینه های متعددی پیش روی شما قرار خواهد گرفت که تنوع گسترده ای دارند. بنابراین در ادامه ی این مطالب به سری هایی از پرکاربرد ترین این تاسیسات خواهیم پرداخت که با توجه به شرایط آب و هوایی کشورمان طراحی می شوند و همچنین نوع کاربری آن ها گوناگون می باشد.

انواع دستگاه های تهویه مطبوع با توجه به کاربری مسکونی/تجاری و یا صنعتی بودنشان با یکدیگر متفاوت بوده و از تنوع گسترده ای برخوردارند تا بتوانند نیاز طیف وسیعی از مصرف کنندگان را پوشش دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا 5 مورد از بهترین سیستم های سرمایشی ساختمان (مسکونی/اداری/ تجاری) را به اختصار تحلیل کنیم.

کولر آبی

کولر آبی

برای آن که بدانیم بهترین سیستم های سرمایشی ساختمان کدام اند، می توان کولر آبی را مورد بررسی قرار داد که یکی از بومی ترین و پرکاربردترین دستگاه های سرمایش در بازار به شمار می رود و به دلیل ظرفیت قابل توجه آنها در ایجاد سرمایش، از راندمان بالایی برای تامین هوای خنک مورد نیاز ساختمان برخوردارند و در مناطق معتدل و گرمسیر هم قابل استفاده هستند.

این محصول برای تامین سرمایش ساختمان نیاز به تبخیر آب دارد. با این فرایند هوا را خنک می کند و دمای محیط کاهش می یابد. ساختار کولر آبی ها به این صورت است که ابتدا آب توسط الکتروپمپ و از مسیر لوله های ناودان ها به بالای پدهای پوشالی منتقل می شود و پوشال ها را مرطوب و خنک نگه می دارد. پوشال ها آب را جذب کرده و هوای گرم محیط با رد شدن از میان آنها، خنک می شود. الکتروموتور هوای خنک ایجاد شده را از طریق کانال کشی ها به داخل ساختمان هدایت می کند.

برای آشنایی با برترین سیستم های سرمایشی ساختمان باید بدانیم که این تجهیزات در مدل های مختلف طراحی می شوند که سری های کولر آبی شامل مدل های معمولی، کم مصرف، سلولزی و پرتابل است. این سیستم از ظرفیت 2500 تا ظرفیت 13000 طراحی و عرضه می شود تا بتوان آن را برای فضاهایی با متراژ بزرگ و کوچک به کار برد. از مزایای کولر آبی می توان به مقرون به صرفه بودن قیمت آن، بازدهی بالا در تامین سرمایش، مصرف انرژی پایین، راه اندازی آسان و کاربری ساده اشاره داشت.

داکت اسپلیت

داکت اسپلیت

داکت اسپلیت نیز در لیست بهترین سیستم های سرمایشی قرار می گیرد که در تاسیسات ساختمان های امروزی کاربرد بیشتری دارد. قابلیت این سیستم در ایجاد هوای خنک شبیه به عملکرد کولر گازی است که با چرخش گاز مبرد در سیکل تبرید عمل می کند. این دستگاه از دو بخش مجزا به نام یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسور) تشکیل می شود. این دو یونیت به وسیله لوله های مسی به یکدیگر متصل می شوند. داکت اسپلیت ها به منظور تامین هوای مطبوع مورد نیاز از هوای برگشت استفاده می کنند که این کار کمک می کند تا مصرف سوخت و اکسیژن کاهش یابد.

در واقع داکت گرمای محیط را به وسیله یونیت داخلی جذب می کند و توسط گاز و با استفاده از دیگر اجزای به کار رفته در آن مانند کمپرسور، کندانسورو شیر انبساط هوای خنک و مطبوع فراهم خواهد شد. سپس فن های تعبیه شده در آن هوای خنک ایجاد شده را به محیط منتقل می کنند. لازم به ذکر است که داکت اسپلیت در ظرفیت 18000 الی 90000 تولید و به بازار عرضه می شوند تا مشتریان بتوانند آن را برای مکان های گوناگونی به کار گیرند. شما می توانید با توجه مشخصات مکان خود بهترین مدل را انتخاب نمایید. در زمینه مزایای داکت اسپلیت نیز می توان به عملکرد قدرتمند آن، عدم اشغال فضای محیط، پاکسازی هوا به وسیله فیلترها، هزینه راه اندازی پایین و تعمیر و نگهداری آسان اشاره داشت.

کولر گازی

کولر گازی

کولر گازی ها از دیگر تجهیزاتی هستند که به عنوان بهترین سیستم سرمایشی ساختمان شناخته می شوند. برای تامین سرمایش در مناطق شرجی مانند شهرهای شمال کشور که رطوبت بالاست و همچنین در مناطق گرمسیری کویری، بازدهی قوی را خواهند داشت. لازم به ذکر است که نوع کمپرسور این محصول، نسبت به شرایط جغرافیایی متغیر است.

به طور کلی اسپلیت دستگاهی است که مایع مبرد را در چرخش در سیکل تبرید به گاز تبدیل کرده و به این ترتیب گرمای محیط را جذب می کند. سپس بدین طریق هوای خنک ایجاد شده و به محیط مورد نظر منتقل می شود تا ساکنان آن بتوانند هوایی مطبوع را در محیط مورد نظر خود داشته باشند. در رابطه با تاریخچه کولر گازی باید گفت که در سال 1902 توسط ویلیس کریر اختراع شد. اسپلیت ها در مدل های گوناگونی از لحاظ موقعیت نصب طراحی می شوند؛ انواع مدل های آن شامل کولر گازی دیواری، کولر گازی ایستاده، کولر گازی پرتابل، کولر گازی کاستی و کولر گازی پنجره ای هستند.

ظرفیت هوادهی این محصول ها نیز از 9000 تا ظرفیت 90000 بی تی یو بر ساعت (BTU/h) متغیر بوده تا مورد استفاده مکان های بزرگ و کوچک قرار گیرند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، سازندگان شناخته شده نیز این محصولات را مجهز به کیت اینورتر می سازند که بازدهی بالایی داشته و لازم به ذکر است که سیستم های تهویه مجهز به اینورتر دار بخاطر کارکرد موتورشان با دور متغیر، از نوع اسپلیت های کم مصرف هستند. این مدل ها از طول عمر بالایی برخوردارند. از مزایای این دستگاه ها می توان تولید صدای کم آن را اشاره کرد که به دلیل جدا بودن محل نصب کندانسور از محیط است. همچنین تصفیه هوای محیط به وسیله فیلترهای به کار رفته در دستگاه، تامین گرمایش برای فصول سرد سال بدون نیاز به کانال کشی، از دیگر مزایای آن می باشد.

اسپلیت مرکزی

اسپلیت مرکزی

اسپلیت های مرکزی را می توان به عنوان گزینه ای برای معرفی بهترین سیستم سرمایشی ساختمان قرار داد؛ از آن جا که این سیستم ها بصورت مرکزی نصب شده و قابلیت تامین هوای مطبوع مورد نیاز واحدهای مختلف یک ساختمان را به نحو احسن دارد. دارندگان این سیستم های تهویه مطبوع نیازی به تهیه دستگاهی دیگر برای تامین گرمایش یا سرمایش نخواهند داشت.  

این سری از تجهیزات، توسط کشور ژاپن ابداع شده اند و تاریخچه اختراع آن به سال 1982 بازمی گردد که از آن زمان آن ها خط تولید آن ها راه افتاده است. منظور از اسپلیت مرکزی جریان متغییر سیال در یونیت داخلی است. این دستگاه با علامت اختصاری VRF، TIR، TRV، MULTIV شناخته می شود. اسپلیت مرکزی را می توان در مدارس، مجتمع های تجاری، هتل ها و مکان هایی مشابه دیگر جهت تامین سرمایش و گرمایش مورد استفاده قرار داد. منبع انرژی این دستگاه ها با برق تک فاز و سه فاز است و در ظرفیت های مختلفی طراحی می شوند.

از مزایای استفاده از این سیستم به عنوان تجهیزات سرمایشی ساختمان، میتوان اشغال فضای کم در محیط داخلی، مجهز بودن به تکنولوژی تزریق بخار و مبدل حرارتی پیشرفته به منظور افزایش بازدهی و تصفیه هوای محیط با بهره مندی از فیلتر های قدرتمند را اشاره داشت.

چیلر

چیلر

یکی دیگر از بهترین سیستم های سرمایشی ساختمان چیلرها هستند که طرز کار آن ها از طریق فشرده سازی بخار است و با این راه گرمای مایع را جذب می کنند. سپس آب سرد توسط یک پمپ منتقل شده تا گرمای نامطلوب جمع آوری گردد. این مایع می تواند برای خنک کردن هوا یا دستگاه به کار رود. چیلر ها ظرفیت هوادهی بسیار بالا و توان خنک کنندگی قابل توجهی دارند و به همین سبب برای مکان های بزرگ با کاربری تجاری و مسکونی گزینه مناسبی به شمار می آیند. انواع چیلرها به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند.

چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی و چیلرهای تراکمی عمل می کنند و انرژی مورد نیاز آن ها استفاده از برق است که به وسیله آن هوای خنک مورد نیاز را تامین می کنند. از مزایای این سری از بهترین سیستم های سرمایشی می توان به کم بودن میزان صدا و لرزش در حین کارکرد، صرفه جویی در مصرف انرژی و برق مصرفی و استفاده جهت سرمایش محیط های بسیار بزرگ اشاره کرد.

شما بازدیدکنندگان عزیز می توانید با مراجعه به صفحه سیستم های تهویه مطبوع انواع مختلف آن را با بهترین قیمت مشاهده و خریداری نمایید .

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx