مقالات درباره سیستم های سرمایشی

چرا کولر گازی یخ می زند

یکی از مشکلات رایجی که کاربران کولر گازی با آن مواجه می ‌شوند، یخ زدن برخی از قطعات این دستگاه است. این مشکل نه تنها عملکرد کولر را مختل می ‌کند بلکه می‌تواند به قطعات داخلی آن نیز آسیب برساند. در ایم مقاله به این سوال پرداخته ایم که چرا کولر گازی یخ می زند. دلایل مختلفی برای یخ زدن اسپلیت وجود دارد که از جمله آن ‌ها می ‌توان به کمبود گاز مبرد، گرفتگی لوله ‌های مسی، خرابی فن، خرابی ترموستات و… اشاره کرد. هر یک از این مشکلات می ‌تواند باعث اختلال در چرخه سرمایش و در نتیجه یخ زدن برخی از قسمت‌ های کولر شود.

برای رفع مشکل یخ‌ زدگی کولر گازی، ابتدا باید علت اصلی آن شناسایی شود. پس از تشخیص دقیق مشکل، می‌ توان اقدام به تعمیر یا تعویض قطعه معیوب نمود. به عنوان مثال، اگر دلیل یخ ‌زدگی کمبود گاز مبرد باشد، باید نسبت به شارژ گاز کولر اقدام کرد. در صورتی که مشکل از گرفتگی لوله ‌ها ناشی شود، باید لوله‌ ها را تمیز و رفع انسداد کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق‌ تر دلایل یخ‌ زدگی کولر گازی و راهکارهای رفع آن بپردازیم تا به شما کمک کنیم تا بتوانید به راحتی مشکل کولر خود را برطرف کنید.

اسپلیت ها در مکان های متعددی به کار می روند و تقاضا برای آن ها گسترده است. با توجه به تعداد زیاد و تنوع برندهای سازنده ی این محصول، در صورتی که تصمیم به خرید داشته باشید، در بازار ممکن است دچار سردرگمی شده و انتخاب برای شما سخت شود. از طرفی به دلیل شرایط موجود اقتصادی، مصرف کنندگان به دنبال تهیه کالای با کیفیت مطلوب و قیمت مقرون به صرف می باشند. به همین منظور گروه فنی مهندسی دماپویا در مقاله ای به معرفی ارزانترین کولر گازی پرداخته که با مراجعه به این صفحه می توانید تمامی سازنده های موفق فعال در عرصه این سری از سیستم های برودتی را بررسی کرده و با آن ها آشنا شوید.

همان‌طور که گفته شد، کولر گازی نیز مانند دیگر سیستم ‌ها از اجزای مختلفی تشکیل شده است. بنابراین، ممکن است همیشه نتوان از دستگاه به‌ طور کامل مراقبت کرد و از یخ زدن آن جلوگیری نمود؛ اما شناخت دلایل یخ زدن یا برفک زدن کولر گازی می ‌تواند به شما در رفع این مشکل در زمان وقوع آن کمک قابل توجهی کند.

در رابطه با بررسی عوامل یخ زدن کولر گازی باید گفت که قطعاتی مانند کندانسور، یونیت خارجی، یونیت داخلی و لوله‌ های مبرد بیشتر در معرض یخ زدن و برفک قرار می ‌گیرند. نخستین نشانه ‌ای که ممکن است در نتیجه یخ زدن کولر گازی بروز کند، کاهش سرمایش دستگاه و افت عملکرد کولر شما است. در این زمینه می ‌توان اشاره کرد که یخ زدن دستگاه در چه زمان ‌هایی ممکن است اتفاق بیفتد. به‌ طور کلی، یخ زدن دستگاه بیشتر در دو حالت سرمایش در تابستان و گرمایش در روزهای سرد رخ می‌دهد. بنابراین، ضروری است که عوامل موثر در هر فصل را به ‌طور جداگانه بررسی کنیم تا علت یخ زدن کولر گازی مشخص شود.

یخ زدن کولر گازی در فصل تابستان

 یخ زدن کولر گازی در فصل تابستان

شاید تصور کنید که یخ زدن کولر گازی بیشتر در فصل زمستان رخ می‌دهد، اما جالب است بدانید که این اتفاق می‌تواند در هر چهار فصل سال رخ دهد. به عنوان مثال، در هر زمان از سال این احتمال وجود دارد که فن دستگاه دچار مشکل شود و نتواند هوای سرد تولیدشده را به خوبی از یونیت داخلی به محیط منتقل کند. باقی ماندن هوای سرد در داخل اواپراتور می‌تواند یکی از دلایل برفک زدن کولر گازی باشد. البته، عوامل دیگری نیز در بروز این مشکل نقش دارند که در ادامه به شایع‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

کمبود گاز مبرد : اگر مقدار گاز مبرد درون مخزن کمپرسور کمتر از حد معمول باشد، بخشی از کویل پنل داخلی دچار یخ زدگی می‌شود. کمبود گاز ممکن است ناشی از نشتی باشد که در نهایت منجر به یخ زدن کولر گازی می‌شود. لازم است پیش از سرویس و شارژ مجدد گاز توسط تعمیرکار باتجربه، نشتی و خرابی را شناسایی کرده و اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهید.

انسداد در مسیر گردش گاز : یکی دیگر از عوامل مهم در یخ زدن کولر گازی، انسداد در مسیر و مدار گردش گاز مبرد است. این انسداد می‌تواند به صورت غیرمستقیم نیز باعث یخ زدگی شود. هنگامی که درون لوله‌ها یا شیر برقی مسدود شود، فشار گاز مبرد دچار تغییر شده و در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد می‌شود. این مسئله منجر به یخ زدن پنل داخلی خواهد شد.

آلودگی کویل های پنل داخلی : کویل‌های موجود در اواپراتور نقش اساسی در تبادل حرارت بین گاز مبرد و پمپ حرارتی دارند. وجود هر نوع آلودگی یا ذرات روی کویل‌ها فشار بر کولر گازی را افزایش می‌دهد. بنابراین، برای جلوگیری از یخ زدن کولر گازی، توصیه می‌شود که کویل‌ها به صورت مرتب تمیز و عاری از آلودگی نگه داشته شوند.

خرابی فن بلوور : در بررسی دلایل یخ زدن کولر گازی در تابستان، خرابی فن اواپراتور نیز قابل ذکر است. فن دمنده که در پنل داخلی قرار دارد، هوای ایجادشده روی کویل‌ها را به سمت دریچه‌های خروجی هدایت می‌کند. اگر فن دمنده خراب شود و به درستی کار نکند، هوای سرد به طور کامل از پنل تخلیه نمی‌شود و در نتیجه پنل داخلی به مرور یخ می‌زند و برفک می‌زند.

یخ زدن کولر گازی در فصل زمستان

یخ زدن کولر گازی در فصل زمستان

با توجه به قابلیت دوگانه اسپلیت‌ها در تامین سرمایش و گرمایش، در فصل زمستان نیز می‌توان از آن‌ها در مکان‌های مختلف استفاده کرد. به همین دلیل، ممکن است کاربران در فصل سرما نیز برای تامین هوای مطلوب مورد نیاز خود، تنها از این دستگاه بهره ببرند. بنابراین، ضروری است در این بخش به بررسی دلایل یخ زدن کولر گازی در زمستان بپردازیم.

خرابی سنسور بیرونی : در صورتی که سنسور یا برد فرمان دستگاه دچار مشکل شود یا عملکرد آن مختل گردد، سنسور فرمان گرم کردن کندانسور را صادر نمی‌کند. در نتیجه، برفک روی بدنه کندانسور جمع شده که علت یخ زدن کولر گازی و برفک زدن آن خواهد بود.

خرابی فن کندانسور : اگر فن کندانسور یا بخشی از آن دچار خرابی شود، در عملکرد کندانسور و تولید هوای گرم اختلال ایجاد می‌شود. به این ترتیب، با روشن ماندن دستگاه و عدم تولید هوای گرم، کولر گازی یخ می‌زند.

خرابی شیر برقی : شیر برقی در پمپ‌های حرارتی به منظور تغییر جهت جریان گاز مبرد استفاده می‌شود. یکی دیگر از علل مهم یخ زدن کولر گازی این است که اگر شیر برقی نتواند به درستی چرخه حرکتی را معکوس کند، هوای سرد بیرون به داخل دمیده می‌شود که این مسئله منجر به یخ زدن دستگاه خواهد شد. در نهایت، با شناخت دلایل یخ زدن کولر گازی می‌توان به سادگی اقدامات لازم برای تعمیر و رفع این مشکل را انجام داد.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx