مقالات درباره سیستم های سرمایشی

سیستم HVAC چیست

منظور از سیستم hvac چیست. در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع سیستم hvac و هر آنچه که باید در این زمینه بدانید را به طور کامل شرح دهیم. یکی از زیر شاخه های تاسیسات در مهندسی مکانیک است که در زمینه های مختلفی کاربرد های عمده ای دارا می باشد. این فناوری در زمینه های مختلفی از قبیل ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعت حمل و نقل، صنایع دریایی و تمامی محیط هایی که ارتباط مستقیمی با دما و رطوبت دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ایجاد آسایش و هوایی مطبوع برای ساکنین یک ساختمان و یا فضایی مسقف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهره‌ مندی از یک هوای ایده آل و مناسب یکی از مزیت‌های یک خانه یا محیط کار به حساب می‌آید. به همین جهت ابزار و سیستم های متعددی طراحی و ساخته شده که این نیاز را به بهترین شکل رفع نمایند.

بدیهی است برای ایجاد هوایی دلخواه و مطلوب مستلزم وجود چندین سیستم با عملکرد مشخص می باشد. یکی از مباحث مهم در خصوص اجرا و ساخت هر نوع سازه ساختمانی استفاده از تجهیزات و سیستم هایی است که علاوه بر ایجاد هوای مطبوع اثرات مخرب زیست محیطی کمتری نیز بر جای گذارند. با ورود تکنولوژی به زندگی های امروزی و مکانیزه شدن شهرها و خانه مصرف انرژی به یکی از مسائل حائز اهمیت در حوزه‌های مختلف تبدیل‌ شده است. بنابراین سازنده ها و مهندسین به دنبال تجهیزاتی هستند که با صرف کمترین میزان انرژی، بیشترین راندمان را به همراه داشته باشد. یکی از مهمترین زمینه هایی کاربرد این فناوری در تاسیسات ساختمان می باشد. در ادامه به طور کامل به معرفی سیستم hvac و انواع آن اشاره خواهیم داشت.

همانطور که اشاره شد ایجاد هوایی مطبوع و دلنشین برای افراد ساکن در یک فضای سرپوشیده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین جهت تجهیزات و سیستم های مختلفی طی سالها توسط مخترعین و مهندسین مختلفی طراحی و ساخته شده که هر ساله با پیشرفت تکنولوژی این سیستم ها نیز دستخوش تغییرات اساسی شده اند و در ایجاد هر چه بیشتر آسایش و رفاه ساکنین شکل گرفته اند. سیستم Hvac مخفف Air Conditioning، Ventilation، Heating می باشد. به مجموعه ای از فناوری ها و تجهیزات مرتبط با گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع که سبب ایجاد هوایی دلنشین و مطلوب با دما و بوی مطبوع و ایجاد حس آرامش و رفاه ساکنین ساختمان می شود اشاره دارد. این سیستم ها علاوه بر ایجاد هوایی با درجه دلخواه افراد ساکن در یک محیط سلامتی آنها را تضمین می نماید. در ادامه به انواع سیستم hvac اشاره داریم.

سیستم HVAC چیست

شرکت های داخلی و خارجی بسیاری در خصوص طراحی و ساخت انواع سیستم hvac در حال فعالیت هستند و سالانه میلیون ها دستگاه با توجه به نیاز بازار را تولید می نمایند. تجهیزات حرارتی، برودتی و تهویه هوا در کنار یکدیگر دما و رطوبت محیط را تنظیم و سبب بهبود و افزایش کیفیت هوای داخلی می شوند. در ادامه به انواع سیستم hvac و اهمیت آنها در صنعت ساختمان سازی اشاره خواهیم داشت.

در تمامی ساختمان های مسکونی، اداری و یا تجاری از سیستم ها و تجهیزات مختلفی به منظور ایجاد هوای سرد، گرم و مطبوع بهره می برند. به دلیل اثربخشی این تجهیزات روی سلامت و بهداشت ساکنین یک ساختمان همچنین تاثیر مستقیم روی محیط زیست طراحی و ساخت آنها حائز اهمیت است. بنابراین شرکت هایی که در این صنعت فعالیت دارند لازم است که سیستم هایی طبق استاندارد های جهانی و بر اساس مقرارت زیست محیطی طراحی و اجرا نمایند. در ادامه انواع سیستم hvac و زیرشاخه های هریک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

سیستم گرمایش HEATING

سیستم گرمایش یکی از زیر شاخه های مهم و اساسی و انواع سیستم hvac به شمار می آید. میتوان گفت استفاده از آتش و گرم کردن محیط به روش های مختلف به قرن ها پیش برمیگردد. در دنیای مدرن امروزی تجهیزات حرارتی متعددی طراحی و ساخته شده که این وسایل برای ایجاد حرارت و گرما انرژی خود را از مصرف سوخت های مایع، جامد و یا گاز و یا انرژی الکتریکی تامین می کنند. سیستم گرمایش ساختمان در روزهای فصل سرد با قابلیت ایجاد هوایی گرم محیطی مطبوع و دلنشین را در محیط به ارمغان می آورند و در عین حال سرمای طاقت فرسای روزهای سرد را برای ما امکان پذیر می کنند. این سیستم ها با توجه به نوع و موقعیت ساختمان انتخاب و اجرا می گردد. از رایج ترین سیستم های گرمایشی سازه های ساختمانی می توان به سیستم مرکزی موتورخانه، پکیج زمینی و دیواری ، آبگرمکن، رادیاتور، هیترها، بخاری، شومینه ها و دیگر اجزای حرارتی که هریک عملکرد مختص به خود را دارا می باشند و با یک هدف یعنی ایجاد حرارت و گرمای مورد نیاز یک ساختمان طراحی و عرضه می شوند.

سیستم گرمایش HEATING

سیستم تهویه هوا VENTILATION

سیستم تهویه هوا بخش دیگر مهم از انواع سیستم hvac به منظور بهبود کیفیت هوای اطراف مورد استفاده قرار می گیرد. منظور از تهویه هوا جابه جایی و تغییر هوا در فضای محیط است. به منظور گردش هوا افزایش اکسیژن در یک فضای سرپوشیده از تجهیزات و سیستم های تهویه هوا مورد استفاده قرار می گیرد. اهمیت سیستم های تهویه مطبوع ایجاد هوایی عاری از آلودگی ها و بوهای نامطبوع است که در نهایت سبب افزایش کیفیت هوای تنفسی می شوند. حذف آلاینده هایی از قبیل بوهای نامطبوع، گرد و غبار، گرما، ریزباکتری ها از وظایف سیستم های تهویه هوا به شمار می آیند. با نصب و اجرای صحیح و اصولی سیستم های تهویه در هر سازه با گردش هوای داخل و خارج ساختمان می توان همواره هوایی یکنواخت، مطبوع را به وجود آورد. دودکش ها، دریچه های هوا، پنجره ها یکی از راه های ایجاد تهویه در هر فضاست. سیستم های مکانیکی نظیر فن ها، انواع مدل های پنکه، دستگاه های تصفیه هوا، هواکش های برقی از سری تجهیزاتی هستند که عمل گردش هوا و تبادل در بیرون و خارج از ساختمان را تسریع می بخشند.

سیستم تهویه مطبوع AIR CONDITIONING

ایجاد تهویه مطبوع و کنترل دما از دیگر شاخه های انواع سیستم hvac مهم در تاسیسات ساختمان به شمار می آید. با گرم شدن هوا انجام کارها و فعالیت های روزمره نیز طاقت فرسا می شود. سیستم های تهویه مطبوع با ایجاد هوایی خنک، سرمای لذت بخشی را جایگزین گرما فضای داخلی ساختمان می کنند. سیستم های برودتی بر اساس سیکل تبرید و یا تبخیر با مصرف انرژی برق و یا آب هوایی سرد را ایجاد کرده و از طریق دریچه های تعبیه شده در ساختمان به محیط داخلی هدایت می کنند. از تجهیزات سرمایشی که بیشترین کاربرد را برای تامین هوای خنک دارا می باشند می توان به انواع مدل های کولر آبی، داکت اسپلیت، چیلر، کولر گازی، سیستم های مرکزی اشاره نمود. هریک از تجهیزات بردوتی به منظور تامین هوایی مطلوب و کنترل دمای محیط طراحی و ساخته شده اند.

سیستم تهویه مطبوع AIR CONDITIONING
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای
guest
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا دیدگاه خود را برای این مقاله درج کنیدx