تاسیسات ساختمان به طور کلی طبق قاعده ی پیچیده ای تنظیم و طراحی شده و شامل کلیات سیستم های بکار رفته و همچنین نحوه ی صحیح اجرای آنها در ساختمان می باشد. ساختمان ها از کنار هم قرار گرفتن اجزا و سیستم های متعدد که هریک الزامیست طبق محاسبات دقیق و توسط اهل فن و مهندسین اجرا شوند. این سری از تجهیزات نقش عمده و بسزایی در بهینه کردن و طولانی کردن عمر ساختمان دارد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مدرنیته شدن زندگی های امروزی، بدون شک موفقیت در این عرصه نیازمند استفاده و پیش رفتن با فناوری ها و علم روز دنیا می باشد. منظور از این علم بهره مندی مطلوب از انرژی و سوخت های فسیلی نظیر آب، برق، گاز همچنین استفاده بهینه و درست از سیستم های تهویه مطبوع یا گرمایش ساختمان به منظور رفاه و آسایش هرچه بیشتر ساکنین، استفاده مطلوب از علائم هشدار دهنده، تخلیه فاضلاب، ارتباط بین داخل و خارج ساختمان، مسیرهای رفت و آمد ساکنین از جمله سیستم ها وتجهیزات مهم و حائز اهمیت در این صنعت بشمار می آیند.
استفاده از بهترین متریال موجود در بازار مانند کابل برق، لوله های آب، شیر آلات، پوشش عایق مناسب، داکت ها و اجزای ریزو درشت دیگری که هریک از اهمیت ویژه ای برخوردارند، و از همه مهمتر نحوه ی اجرای آنها می باشد. نکته ی حائز اهمیت این است که اگر این اصول و استانداردهای تعریف شده بدرستی در ساخت سازه های ساختمانی اجرا شود از اتلاف انرژی و هدررفت آن جلوگیری بعمل می آورد. به طور کلی این سری از تجهیزات به دو دسته ی مهم و اصلی مکانیکی و الکتریکی تقسیم بندی می شود. که در ادامه به تمامی زیر شاخه های تشکیل دهنده ی آنها اشاره خواهیم داشت. فروشگاه آنلاین و تخصصی دماپویا مفتخر است تمامی تجهیزات مورد نیاز در تاسیسات ساختمان را در برندهای اصلی موجود بازار همراه با گارانتی اصلی ارائه نمیاد.
فهرست مطالب
- 1 تاسیسات ساختمان چیست
- 2 انواع تاسیسات ساختمان و تجهیزات تشکیل دهنده آن
- 2.1 طراحی و نقشه کشی تاسیسات ساختمان
- 2.2 تجهیزات تهویه مطبوع در تاسیسات ساختمان
- 2.3 تجهیزات سرمایشی در تاسیسات ساختمان
- 2.4 تجهیزات گرمایشی در تاسیسات ساختمان
- 2.5 سیستم آبرسانی در تاسیسات ساختمان
- 2.6 سیستم گازرسانی در تاسیسات ساختمان
- 2.7 سیستم فاضلاب در تاسیسات ساختمان
- 2.8 سیستم اطفا حریق در تاسیسات ساختمان
تاسیسات ساختمان چیست
تجهیزات ساختمانی به طور کلی تامین شرایطی مطلوب برای زندگی و حفظ منابع انرژی می باشد و به قسمت های مختلف از قبیل طراحی و نقشه کشی طبق استانداردهای این صنعت، سیستم های سرمایش، گرمایش، آبرسانی، گازرسانی، فاضلاب، اطفای حریق و سیستم مربوط به بهداشت ساختمان تقسیم شده و هر کدام از این سیستم ها کارایی متفاوت و از تجهیزات خاصی تشکیل شده و توسط کارشناسان و تکنسین های مجرب و فعال در این زمینه اجرا می شود. هریک از سیستم های ذکر شده اگر به صورت صحیح و طبق استاندارد اجرا شود، نقش مهم و عمده ای در جلوگیری از اتلاف و هدررفت انرژی، صرفه جویی در هزینه و تخریب و بازسازی ساختمان دارا می باشند. با پیشرفت فناوری، هوشمند سازی سیستم های تاسیساتی به منظور افزایش راندمان سیستم ها و تجهیزات تاسیسات، کاهش مصرف انرژی نسبت به سیستم های قدیمی تر، کاهش اشغال حجم مفید سازه و استفاده مطلوب از فضا، سهولت تعمیر و نگهداری از دیگر مزیت های رعایت قواعد تاسیسات ساختمان می باشد. همچنین یکی دیگر از مزیت های هوشمند سازی تاسیسات و نحوه ی اجرای مدرن آنها، امکان کنترل این تجهیزات و بهره مندی هرچه بهتر از آنها می باشد.
انواع تاسیسات ساختمان و تجهیزات تشکیل دهنده آن
همانطور که اشاره شد تاسیسات ساختمان از چند شاخه ای اصلی که هریک نقش عمده و مختص به خود را دارا می باشند تشکیل شده، که با رعایت اصول و سپردن به نیروی متخصص کمک شایانی به اتلاف و هدررفت انرژی، کاهش هزینه ها، کاهش استهلاک سیستم ها، و در نهایت افزایش عمر سازه را به همراه دارد. در ادامه به هریک از این زیرمجموعه ها و اطالاعاتی درمورد آنها اشاره خواهیم داشت.
طراحی و نقشه کشی تاسیسات ساختمان
بنا نهادن سازه های ساختمانی نیازمند یک نقشه و پلان از پیش طراحی شده که بر اساس علم معماری طراحی و در مقیاس کوچک روی برگه توسط مهندس و کارشناس ترسیم می شود. تمامی تجهیزات و سیستم هایی که ساختمان نیاز دارد و روش های بکارگیری و اجرای آنها، همگی در این نقشه بیان شده است. بنابراین می توان گفت جز کلیدی و مهم در تاسیسات ساختمان نقشه کشی و طراحی آن است. از مواردی که در این نقشه مطرح شده می توان به محاسبات مواردی همچون ضریب حرارتی دیوارها، سقف و کف ساختمان، ظرفیت سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز سازه، منابع آب مصرفی و اطفای حریق آن، انتخاب پمپ، لوله کشی آب و فاضلاب بیان شده است. یکی از نکات لازم در خصوص طراحی پلان اینست که جدیدترین روش ها و تکنولوژی های روز دنیا را با هدف افزایش بازدهی و استفاده بهینه از این سیستم ها می باشد. از دیگر مواردی که در نقشه کشی وطراحی مطرح می شود می توان به محاسبه و اجرای به جایگاهها و محل نصب موتورخانه ها، تصفیه خانه، داکت و المان های مطرح شده است.
از دیگر نقشه ها و جداول مورد نیاز این سیستم می توان به موارد زیر اشاره کرد
نقشه تاسیسات گرمایی، سرمایی، تعویض هوا، تهویه مطبوع و محل قرار گیری آنها
نقشه های لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و آتش نشانی یا اطفای حریق
جدول مشخصات فنی تجهیزات تاسیساتی محاسبه شده برای اجرا
محل استقرار هواساز، برج خنک کننده و منابع انبساط
نقشه سیستم جمع آوری و دفع فاضلاب و آب باران
ابعاد و جنس دودکش و وسایل گازسوز
تجهیزات تهویه مطبوع در تاسیسات ساختمان
می توان گفت تهویه مطبوع یکی از مهمترین قسمت های سیستم تاسیسات (HVAC) است که وظیفه کنترل حرارت و رطوبت محیط را به عهده دارد و همچنین قادر است درجه حرارت و رطوبت فضای داخلی را با استفاده از گرمایش، سرمایش، رطوبت زنی و خشک کردن هوا کنترل می نماید. برای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب در نظر گرفتن برخی عوامل و فاکتورها از قبیل معماری و نوع ساختمان، میزان حرارت و برودت متناسب، میزان هزینه های مصرفی را در نظر داشت و به علت تعدد این سری از سیستم ها بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب وخریداری نمود. هدف از بکارگیری سیستم تهویه مطبوع فراهم کردن محیط و هوایی مطلوب و دل انگیز برای ساکنین ساختمان می باشد و همواره لازم است جدیدترین تکنولوژی ها را در اجرا و راه اندازی انها بکار گرفت. تخمین کارکرد، حداکثر بار، انتخاب و راه اندازی دستگاه ها با بررسی دقیق نقشه های ساختمان و طرح کلی فضا صورت می گیرد. تهویه هوا جابجایی حجم مشخصی از هوا با وسایل مکانیکی جهت تهویه مناسب یک ساختمان بر حسب کاربری و محاسبه ظرفیت متناسب محیط مورد نظر طبق جدول استاندارد می باشد. ظرفیت مناسب برحسب ابعاد فضا و ارتفاع سقف، تعداد افراد ساکن، موقعیت جغرافیایی و تعداد دفعات تعویض هوا در ساعت تعیین می شود. تهویه پارکینگ ها و طبقات زیرین به دلیل کمبود هوای تازه و اکسیژن از اهمیت ویژه ای حائز اهمیت است از این رو دستگاهی که باید برای این کار در نظر گرفت باید بتواند به ازای هر متر مربع 10 فوت مکعب در دقیقه هوا را تهویه نماید. همچنین در ادامه به تهویه مورد نیاز برای برخی فضاها در ساختمان اشاره خواهیم داشت. به طور مثال تهویه آشپزخانه ها به دو صورت انجام می پذیرد، می توان بوسیله فن عمل جابه جایی و تعویض هوا را انجام داد به این روش که هر دو دقیقه یک مرتبه کل هوای آشپزخانه را تهویه می کند، روش دیگر استفاده از هود نصب شده بر روی اجاق خوراک پزی است که دود و هوای ایجاد شده توسط پخت و پز را بوسیله ی دودکش به بیرون و فضای آزاد هدایت می نماید. تهویه توالت عمومی به ازای هر توالت 100CFM و برای حمام ها به ازای هر سه دقیقه 20ACH و 150CFM لازم است در نظر گرفت. در تهویه استخرها عمومی میزان تعویض هوا 8ACH و استخرهای خصوصی 6ACH می باشد. تهویه موتورخانه به دلیل ایجاد تهویه مناسب و تامین اکسیژن مورد نیاز جهت احتراق مشعل گازی نصب شده بر روی بویلر برابر با 32CFM به ازای هر متر مکعب بر ساعت می باشد. به این صورت می توان به روشی اصولی و طبق قواعد وضع شده در خصوص صنعت تاسیسات ساختمان سیستم تهویه مطبوع متناسب با سازه را فراهم نمود.
تجهیزات سرمایشی در تاسیسات ساختمان
یکی دیگر از زیرشاخه های تاسیسات ساختمان تجهیزات سرمایشی آن می باشند که از اهمیت ویژه ای نیز برخوردارند. همانطور که می توان حدس زد سیستم سرمایشی وظیفه ی تامین هوای خنک و مطلوب در فضا را به عهده دارد. سیستم های تهویه مطبوع نیز در مدل های متنوعی طراحی و تولید می شوند و در بازار در اختیار مصرف کننده قرار میگیرند. اگر سیستمی مناسب با نیاز ساختمان انتخاب و خریداری شود می توان بیشترین راندمان و بازدهی را از دستگاه انتظار داشت. بنابراین انتخاب بهترین نوع سیستم سرمایشی را بهتر است به مهندس و تکنسین مجرب در این زمینه بسپارید که همین امر سبب کاهش هزینه های اقتصادی نیز می گردد. از سری سیستم های بردوتی می توان به به چیلر، اسپلیت مرکزی، کولر آبی، داکت اسپلیت و کولر گازی اشاره نمود، که همگی با یک هدف یعنی تامین هوای خنک طراحی و ساخته شده اند، و اما لازم به ذکر است که هریک ویژگی های مختص به خود را دارا می باشند و مزایا و معایبی نیز دارند، اما از همه مهمتر اینست که اگر هرکدام از آنها بدرستی انتخاب شوند بیشترین بازدهی را به همراه دارند. در ادامه می توان گفت محاسبه و برآورد بار سرمایش ساختمان جز اولین مراحل طراحی محاسبه سیستم تهویه مطبوع است. برای محاسبه بار سرمایشی ساختمان متغیرهایی وجود دارد که برخی از آنها در ساعات شبانه روز تغییرات وسیعی دارند. بنابراین مقدار بار سرمایشی در کل ساعات شبانه روز باید محاسبه شود. پس از بررسی موارد گفته شده در قسمت تهویه مطبوع برای محاسبه ظرفیت دستگاه استاندارد ها و کدهای مورد نظر می توان بار سرمایشی ساختمان را محاسبه کرد. این سری از تجهیزات برای انتقال هوای سرد و تازه نیاز به کانال کشی مناسب می باشند. نحوه اجرا و انتخاب جنس و نوع کانال ها نیز از دیگر پارامترهای تاثیر گذار در زمینه تاسیسات ساختمان بشمار می آید.
تجهیزات گرمایشی در تاسیسات ساختمان
از دیگر سیستم های مهم و حائز اهمیت در این صنعت سیستم گرمایشی آن می باشد. این سری از سیستم ها نیز در مدل های مختلفی طراحی و ارائه می شوند. اگر سیستم حرارتی ساختمان را متناسب با نیاز انتخاب و خریداری کنیم می توان بهترین راندمان و حرارت دهی مطلوب را در اختیار داشت. با توجه به گستردگی نوع سازه های ساختمانی لازم است که تمامی فاکتورهای تاثیرگذار در بار حرارتی ساختمان را محاسبه و در نظر داشت، به این ترتیب می توان بیشترین صرفه جویی را در مصرف سوخت ها و در نتیجه کاهش آلودگی های زیست محیطی داشت. این سری از سیستم های گرمایشی شامل انواع پکیج ها، رادیاتور ، بویلر و دیگ، مشعل، انواع هیترو آبگرمکن می باشد. که هریک از نظر نوع سوخت مصرفی و همچنین کارایی با یکدیگر تفاوت های عمده ای دارند. به جهت اجرای هریک از این سری سیستم ها در صنعت تاسیسات ساختمان ، نیازمند کانال کشی و لوله کشی مناسب به منظور تامین هوای گرم در سازه هستند. از نکاتی که لازم است در این زمینه در نظر داشت می توان گفت بکارگیری بهترین نوع سیستم با توجه به متراژ ساختمان سبب کاهش اشغال فضای مفید ساختمان و همچنین صرفه جویی در هزینه های اقتصادی و انرژی می گردد. در ادامه به کارایی هریک از این تجهیزات در ساختمان اشاره ای کوتاه خواهیم داشت. به منظور تولید گرما و بخار جهت تامین بار حرارتی و گرمای مورد نیاز ساختمان از دیگ استفاده می شود. انتخاب بویلر و دیگ مناسب با ظرفیت محاسبه شده سبب افزایش راندمان و گرمادهی در ساختمان می شود. گرمای تولید شده بعد از انتقال به وسایل گرمایشی نظیر رادیاتورها و شوفاژها به فضای اطراف منتقل می شود. تأمین گرما که توسط احتراق در محفظه دیگ ها صورت می گیرد ، گاز های سمی تولید می کند و این گازها توسط دودکش به خارج از ساختمان منتقل می شوند. انتخاب نوع ، جنس و قطر دودکش و همچنین چگونگی نصب مناسب آن موجب بالارفتن راندمان سیستم گرمایشی ساختمان می گردد. تبدیل انرژی شیمیایی موجود در سوخت به حرارت توسط مشعل صورت میگیرد که روی دیگ ها نصب شده اند. مشعل ها از نظر فشار به اتمسفریک و نیرو و از نظر سوخت گازوئیلی گازی ، مازوت سوز و دوگانه سوز تقسیم می شوند . انتخاب مشعل هم با توجه به ظرفیت مورد نیاز دیگ ها انتخاب و نصب می کنند . در سیستم های حرارت مرکزی با آب گرم به لحاظ بسته بودن شبکه لوله کشی درجه حرارت تغییر کرده در نتیجه موجب فشار آب و سیستم می شود . برای تنظیم فشار سیستم و گرفتن انبساط آب از منبع انبساط استفاه می شود . این منابع فضای لازم را برای افزایش انبساط آب فراهم می کنند و بر دو نوع انبساط باز که به هوای آزاد ارتباط داشته و بالاتر از همه تجهیزات و انبساط بسته که در موتورخانه نصب موجود می باشند . راندمان و عملکرد تجهیزات گرمایشی ساختمان به طراحی و محاسبه اجزای سیستم حرارتی ساختمان بستگی دارد. انتخاب نادرست این سری از تجهیزات حرارتی در تاسیسات ساختمان موجب اتلاف انرژی عملکرد نامناسب و هزینه اضافی، نا رضایتی ساکنان می شود .
سیستم آبرسانی در تاسیسات ساختمان
یکی دیگر از زیرشاخه های مهم در صنعت تاسیسات ساختمان که از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است سیستم آبرسانی آن می باشد. بسیاری از کارهای روزمره اعم از شستشوی البسه و ظروف، استحمام، آشپزی و دیگر کارهای روزمره نیاز مبرم و اساسی به آب بهداشتی و تمیز دارا می باشد. آب شهری در تصفیه شهر به وسیله ی پمپ و لوله کشی در دسترس ساختمان ها قرار می گیرد، سپس بوسیله ی لوله کشی سرد و گرم به داخل ساختمان و در فضاهایی از قبیل آشپزخانه، حمام و توالت و یا حیاط ساختمان انشعاب می شود. لوله های بکار گرفته در این زمینه لازم است که از جنس و متریال خوب همچنین قطر مناسب با مصرف روزانه ساختمان انتخاب شوند. با توجه به محاسبه ظرفیت متناسب با ساختمان و تامین آب مصرفی محل دقیق منبع آب و تجهیزات تعیین می شود و سپس مسیر لوله های سرد و گرم و برگشت آب گرم مصرف کننده ها ترسیم شده و نهایتا با توجه به نیاز آب مصرفی ساختمان قطر لوله ها تعیین می شود. با توجه به تعداد طبقات و نیز آب مصرفی ساختمان تعداد انشعابات متغییر است. یکی از راهکارهایی که برای افزایش فشار آب میتوان در ساختمان های چند طبقه بکار گرفت استفاده از پمپ با هد ودبی مناسب می باشد، همانطور که میدانید وظیفه ی پمپ آب افزایش انتقال و جابه جایی آب با فشار و ارتفاع بیشتر است. همچنین به علت افزایش شهرنشینی گاهی اوقات در برخی مناطق قطعی آب رخ می دهد به این منظور نیز از منبع ذخیره در تاسیسات ساختمان بهره می برند.
سیستم گازرسانی در تاسیسات ساختمان
وسایل و تجهیزاتی که روزانه مورد استفاده قرار می دهیم از یک منبع تغذیه و یک نوع مصرف سوخت به منظور عملکرد و روشن شدن بهره می گیرند. به طور مثال اجاق گاز، بخاری، آبگرمکن از گاز طبیعی شهری برای روشن شدن بهره می گیرند.با توجه به وفور و در دسترس بودن گاز در سراسر کشورمان، امروزه اکثر سازه ها مجهز به سیستم گازرسانی در تاسیسات ساختمان می باشند. طراحی، محاسبه و اجرای این سیستم الزامیست که طبق استاندارد شرکت ملی گاز ایران انجام گیرد، و بعد از اجرا به تایید نهایی کارشناس اداره گاز نیازمند است. مقدار مصرف گاز ساختمان های مسکونی و تجاری و همچنین طول لوله کشی کم بوده و لوله کشی گاز با فشار 178 میلی متر ستون آب معادل 0/25 استفاده می شود. ساختمان های مسکونی، تجاری با لوله کشی زیاد و مصرف گاز تا 120 متر مکعب در ساعت فشار 0/14 کیلوگرم بر سانتی متر مربع معادل 2Psi و تأسیسات صنعتی فشار تا 4/2 کیلوگرم بر سانتی متر مربع معادل 60Psi استفاده می شود. برای سیستم لوله کشی تعیین مقدار مصرف گاز، دورترین مسیر لوله ، ارزش حرارتی و قطر لوله از مهمترین مسائلی است که باید در نظر گرفته شود. جنس لوله های استفاده شده در سیستم گازرسانی باید از فولاد سیاه بوه و کلیه مشخصات لوله ها از نظر ساخت، ابعاد، وزن و آزمایش ها باید با استاندارد ملی 3360 مطابقت داشته باشد. اجرای لوله کشی گاز بر دو نوع توکار از اتصالات جوشی فولادی و بدون درز طبق استاندارد 3076 و روکار اتصالات جوشی درز دار jis طبق استاندارد B2311 شرکت ملی گاز می باشد. لوله کشی گاز حتی المقدور باید روکار بوده که نیازی به عایق پوش کردن با نوار پلاستیکی مخصوص نبوده و بعد از تمیز کردن ابتدا یک دست ضد زنگ و بعد با رنگ روغن پوشیده می شود . شیرهای استفاده شده در سیستم گازرسانی باید از نوع برنج ، ربع گرد و دنده ای طبق استاندارد 4047 برای لوله های با قطر 50 میلیمتر و شیر از نوع فولاد ربع گرد توپکی فلنچی ، جوشی یا دنده ای برای لوله های قطر بالاتر از 50 میلیمتر مطابق با استاندارد شرکت ملی گاز می باشد.برای اندازه گیری گاز مصرفی مشترکین وسیله ای به نام کنتور نصب می شود. کنتور باید در داخل محدوده ملک و در صورت امکان بعد از رگلاتور نصب شود.
سیستم فاضلاب در تاسیسات ساختمان
از مهمترین مسایل ساختمان طراحی سیستم دفع فاضلاب یا پساب تولید شده آب مصرفی بهداشتی، صنعتی می باشد که به چهار نوع فاضلاب خانگی، صنعتی، سطحی و حاصل از نشت آب تقسیم می شوند. سیستم فاضلاب به طور کل به مجموعه لوله های انتقال، دریچه بازدید و سیفون ها می گویند. لوله های استفاده شده در تاسیسات ساختمان با توجه به اصلی و فرعی بودن بر حسب کاربرد بصورت افقی و عمودی برای حمل فاضلاب سبک و سنگین، تخلیه آب باران، لوله های حاوی تمام فاضلاب وسایل بهداشتی و لوله های تهویه اجرا می شوند. جنس این لوله ها به طور معمول می تواند از چدن، مس، پلاستیک و یا لوله های تهیه شده از گالوانیزه باشند. در سیستم فاضلاب دریچه ای برای بازدید، رفع گرفتگی و تمیز کردن لوله های فاضلاب بدون نیاز به شکافتن دیوار در پایین ترین نقطه هر لوله و در سر زانوها، سه راهی قرار می گیرد. در ساختمان های مسکونی و تجهیزات بهداشتی، توالت، دستشویی، حمام و ماشین های لباسشویی و ظرفشویی در تولید پساب و افزودن به سیستم فاضلاب نقش دارند. فاضلاب خانگی به دو دسته سبک آب خالص با محتویات سبک نظیر آب سینک و روشویی و یا فاضلاب سنگین حاوی فضولات انسانی یا حیوانی تقسیم بندی می شوند. فاضلاب صنعتی نیز برای خنک کردن دستگاه ها، شستشوی مواد اولیه در کارخانجات صنعتی پساب تولید می کند. آب درون ناودانی ها، بارندگی یا آب شدن برف ها باعث بوجود آمدن فاضلاب سطحی شده و همچنین آب های زیرزمینی یا نشت لوله های معیوب نیز توسط سیستم فاضلاب به خارج منتقل می شوند. در حال حاضر در کشورهای پیشرفته با توجه به اثرات منفی و مخرب فاضلابها در چرخه ی محیط زیست، دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه سعی بر این داشته که تصفیه ی فاضلاب را از همان مسیر اول یعنی در ساختمان هایی مسکونی انجام دهند، که به این ترتیب کمک شایانی به جوامع بشری و آینده گان کره ی زمین خواهند کرد.
سیستم اطفا حریق در تاسیسات ساختمان
یکی دیگر از اساسی ترین و مهمترین تجهیزات در این زمینه اطفا حریق آن می باشد. سیستم حفاظت ساختمان در برابر آتش سوزی را اطفای حریق گویند، و به جهت انجام این عمل ابزار و تجهیزات متفاوتی از قبیل وسایل آتش نشانی قابل حمل، سیستم های ایستگاه لوله و شلنگ و قرقره، آب فشان های خودکار، سیستم کف کننده، سیستم های گازی و مواد شیمیایی خشک وجود دارد. سیستم اطفای حریق طبق استانداردهای قوانین آتش نشانی توسط انجمن ملی حفاظت در مقابل آتش NFPA طراحی شده که برخی از این استانداردها عبارتند از NFPA10 استاندارد کپسول های آتش نشانی قابل حمل، NFPA11 اطفای حریق با کف، NFPA12 اطفای حریق توسط دی اکسید کربن، NFPA13 نصب اسپرینکلرها، NFPA14 نصب هوزریل ها، NFPA70 آیین نامه ملی برق، NFPA78 قوانین محافظت در مقابل رعد و برق می باشد.نحوه ی اجرا در تاسیسات ساختمان به این گونه است که لوله های آب آتش نشانی تمام نقاط هر طبقه را زیر پوشش قرار می دهند. این لوله ها بر اساس متراژ هر طبقه یک یا چند لوله اصلی در ساختمان نصب و اجرا می شوند. برای آب آتش نشانی هر ساختمان یک منبع در نظر گرفته می شود و حداقل مقدار آب مورد نیاز طبق کلاس رابزر آتش نشانی در نظر گرفته می شود. یکی از تکنولوژی کاربردی در این زمینه استفاده از سیستم هوشمند در ساختمان های اداری، تجاری، صنعتی و مسکونی می باشد، که در صورت بروز حادثه درغیاب ساکنان سیستم به طور اتوماتیک اطفای حریق انجام می پذیرد. این سیستم بصورت شاخه ای در زیر سقف اجرا شده و دارای چندین آب فشان یا اسپرینکلر می باشند و روی هر کدام سنسور حرارتی تعبیه شده است. در هنگام وقوع حریق مایع درون حباب شیشه ای آب فشان بر اثر حرارت خرد شده و شروع به اطفای حریق می کند. بعد از اتمام اطفای حریق باید کلیه اسپرینکلرها تعویض شود.
عالی بود
کارتون حرف نداره واقعا
ممنون از مطلب مقیدتون استفاده کردیم
عالی
سلامت باشید
09123265622 سعید اسدیان لوله کشی اب و گاز